Ansetter nye samferdselssjef i Telemark

Kvinne som står i resepsjonen i Larvik kommune.
Hildegunn Sørbø, ny fylkessjef for samferdsel i Telemark fylkeskommune Foto: Larvik kommune

Av:

Tom Marius Lorier Holen

Publisert:

21.12.2023

Oppdatert:

21.12.2023 kl.12:29

Hildegunn Sørbø blir ny fylkessjef for samferdsel i Telemark fylkeskommune. Hun kommer fra stillingen som kommunalsjef for eiendom og teknisk drift i Larvik kommune.

Sørbø har jobbet i Larvik kommune siden 2019. Før det var hun regional- og samferdssjef i Telemark fylkeskommune. 

Fylkesdirektør Ketil Reed Aasgaard sier det var flere gode søkere til stillingen, men at Sørbø var den beste kandidaten. 

Aasgaard sier han gleder seg til å få Sørbø som kollega, og som et verdifullt tilskudd til ledergruppen i nye Telemark fylkeskommune. 

Gleder seg til å ta fatt på oppgaven 

Hildegunn Sørbø har lang og variert ledererfaring med betydelig erfaring innen samferdselsområdet. Før hun jobbet i Telemark fylkeskommune har hun vært leder for utbygging bypakke Grenland i Statens vegvesen og seksjonsleder innen trafikksikkerhet i Statens vegvesen. 

–Dette er en utfordring jeg ikke kunne si nei til. Jeg kjenner sektoren veldig godt fra tidligere stillinger i Telemark fylkeskommune og Statens vegvesen og gleder meg allerede veldig til å møte mine nye kolleger og ta fatt på denne utfordringen, sier Hildegunn Sørbø. 

Lang offentlig erfaring 

I tillegg til erfaring fra samferdselssektoren har Sørbø lang ledererfaring fra andre jobber i offentlig sektor. Hun har vært personal- og organisasjonssjef i Porsgrunn kommune, kontorsjef i NAV forvaltning og daglig leder for Grenlandssamarbeidet.  

Hun starter i jobben innen tre måneder.