Lanserte Jenteløftet

Gutter og jenter som står rundt en fotball
Jenteløftet er lansert. Foto: Tom Marius Lorier Holen

Av:

Tom Marius Lorier Holen

Publisert:

22.04.2024

Oppdatert:

22.04.2024 kl.14:42

Telemark fylkeskommune satser på jentefotball i Telemark, og gir Odds ballklubb kvinner 1,5 millioner over tre år til Jenteløftet.

Jenteløftet i Telemark 2024-26 er et prosjekt i regi av Odds Ballklubb Kvinner som ønsker å gi jenter like muligheter som gutter på fotballbanen. 

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid er stolt over at fylkeskommunen støtter Jenteløftet.
–Det er ingen tvil om at Odd ballklubb kvinner er viktig for å skape stolte Telemarkinger. Vi har forventinger til at dette prosjektet kommer til å bidra til flere jenter som deltar i jentefotballen. Både på topp, men ikke minst i bredden, sier fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

Hele Telemark er med.

Hovedmålet med prosjektet er å sikre like muligheter innenfor fotballen og bidra til et viktig løft for Telemarksfotballen. Til glede for ivrige jenter, spillere, samarbeidsklubber, partnere og lokalsamfunn. 

Prosjektet håper dette vil skape en sterkere forankring i lokalmiljøene, minske frafallet, bidra til at flere jenter i regionen spiller fotball, bremse fraflytting fra fylket og bidra til å skape en endringsholdning i jentefotballen. 

Skagerak arena i Skien hvor det spilles fotball på banen.
Fra kampen mellom Odds ballklubb kvinner og Øvrevoll Hosle 20. april. Kampen endte 2-2.

Hilde Alice Vågslid, hovedutvalgsleder kultur, reiseliv og frivillighet er glad for at hele Telemark skal bli involvert i prosjektet.

–Det er ikke bare noe som skjer i Skien og Grenland. Det er noe som involverer alle klubbene i Telemark. Alle trenger en toppklubb å se opp til, og det kommer til å motivere mange jenter til å drive med fotball. Jeg gleder meg veldig til å følge med videre, sier Vågslid. 

Ønsker en elitesatsing

Prosjektet ønsker på sikt å skape en stabil elitesatsing for kvinnefotballen i Telemark, og en Telemarksmodell for talentutvikling for jenter i samarbeid med NFF Telemark, Telemark Toppidrettsgymnas og breddeklubbene i Telemark.  

De ønsker i tillegg til dette å jobbe aktivt med en spillerutviklingsmodell for jenter, der spillere og trenere fra Odds Ballklubb Kvinner fortsetter å besøke andre klubber som ønsker et løft for jentefotballen, gjennom fadderordninger, talentsamlinger, «drømmedag» for jentelag på Skagerak, trener- og spillebesøk i egen klubb med mer.