Leverandør av nytt HR- og økonomisystem er klar

Syv mennesker står ved siden av hverandre og smiler til kamera
Første møte mellom fylkeskommunene og Xledger Offentlig etter kontraktsignering. Fra venstre: Una Cecilie Silva Friis (Telemark), Bjørn Eirik Bergland (Vestfold), Andreas Morel (Xledger Offentlig), Terje Hammerfjeld (Xledger Offentlig), Elisabeth Gylder Vingereid (Telemark), Solfrid Bråstøyl Weber (Telemark), Hanne Winberg (Telemark) Foto: Anne Lisbeth Odinsen

Av:

Solfrid Bråstøyl Weber

Publisert:

22.12.2023

Oppdatert:

12.07.2024 kl.11:33

Xledger Offentlig AS vant anbudskonkurransen, og blir partner i implementering og drift av nye systemer for både Telemark fylkeskommune og Vestfold fylkeskommune.

Det er Xledger Offentlig AS som ble vinner av anbudskonkurransen om å levere nytt HR- og økonomisystem. Dermed blir selskapet de nye fylkeskommunenes partner i implementering og drift av nye systemer.  

- Først og fremst vil jeg si tusen takk til alle som har bidratt til et svært godt anskaffelsesprosjekt og en profesjonell anskaffelse av ERP-system. Dette har vært en stor og viktig jobb for både Telemark fylkeskommune og Vestfold fylkeskommune hvor vi har jobbet godt på tvers av mange fagområder og kompetanser, sier fylkessjef i Telemark, Elisabeth Gylder Vingereid.  

Vingereid beskriver Xledger Offentlig som en kompetent, framtidsrettet og utviklingsorientert partner. 

- Dette har vært en framoverlent anskaffelse i offentlig sektor, der brukerfokus, gevinster og forenklede arbeidsprosesser har vært ledestjernen i konkurransegrunnlaget. Det er mange i ulike deler av organisasjonen som har vært delaktige i prosessen, sier fylkessjefen.  

Grundig prosess

Det har vært en grundig prosess med gode leverandører. Vinneren tilbyr noe av markedets mest innovative og spennende ERP-løsninger, hvor fylkeskommunene kan møte fremtiden med et moderne og godt system. Verktøyet legger grunnlaget for god og strukturert styring av Telemark fylkeskommune og Vestfold fylkeskommune. ERP-løsningen vil gi gode muligheter for å jobbe smartere samt bidra til videre faglig utvikling til det beste for fylkene. 

Administrerende direktør i Xledger Offentlig, Terje Hammerfjeld, var denne uken på besøk i fylkeskommunen. I en uttalelse fra selskapet sier han:   

 «Xledger Offentlig er strålende fornøyd med å få to offensive og framoverlente kunder, med solid fokus på de mulighetene økt digitalisering gir for å utvikle egen organisasjon og tjenester. Vi gleder oss til å komme i gang med implementeringsprosjektet i 2024 – og mange spennende år framover som gode samarbeidspartnere.»  

Implementert fra 2025

Neste steg er å legge en plan for implementering og opplæring i løpet av 2024. De to nye fylkeskommunene skal fra 01.01.25 ha på plass nytt økonomisystem inkludert modul for e-handel. HR vil ta i bruk nytt lønns- og personalsystem samt nye systemer for reiseregninger, tidsregistrering og rekruttering samt on- og offboardingsystem.