Samarbeidsorganer i Telemark
Det er mange som samarbeider om den yrkesfaglige delen av opplæringsløpet. Vårt mål er at flest mulig skal mestre opplæringen og at etter endt opplæring står med et fag-/ svennebrev, kompetansebevis eller vitnemål i hånden klare til å være en selvstendig fagarbeider.
Samarbeidsorganene er viktige bidragsytere til at kandidater skal få en god opplæring, og at bedrifter skal få god støtte slik at kandidatene fullfører opplæringen og består fag-/svenne eller kompetanseprøver. De skal bidra til å sikre kvaliteten i opplæringa.
Opplæringskontorene i tidligere Vestfold og Telemark hadde en felles nettside, og de har foreløpig ikke etablert egne nettsider for Telemark.
Her er nettsiden til samarbeidsorganene
Oppdatert liste kommer
Søknad om godkjenning som samarbeidsorgan
Tidligere godkjente opplæringskontor har en betinget godkjenning i henhold til Yrkesopplæringsnemnda-sak 45/24. Denne godkjenningen gjelder frem til 01.05.2025 og forutsetter at samarbeidsorganget innen 01.05.2025 søker om godkjenning gjennom digitalt søknadsskjema på denne siden.
Prosedyre for godkjenning av nye samarbeidsorgan
Krav til samarbeidsorgan er beskrevet i opplæringsforskrifta § 6-18.
Søknaden må inneholde følgende dokumentasjon:
- Vedtekter som viser relevant formål
- Utskrift fra enhetsregisteret
- Styrets sammensetning
- Oversikt over hvilke bedrifter samarbeidsorganet har inngått samarbeidsavtale med
- Kopi av samarbeidsavtalen for hver enkelt lærebedrift (der det går frem om samarbeidsorganet kan inngå lærekontrakter på vegne av bedriften (Oppll. §7-2) og motta tilskudd på vegne av bedriften (Oppll. §7-8))
- Nye samarbeidsorgan må også legge ved dokumentasjon som viser hvordan de bidrar til å sikre kvaliteten i opplæringa (opplæringsforskrifta §6-18)
Hva bistår samarbeidsorganet med?
- Samarbeidsorganet kan inngå lærekontrakter på vegne av sine medlemsbedrifter og kan motta tilskudd på vegne av lærebedriftene.
- Samarbeidsorganet kan bistå ved den lovpålagte oppfølgingen underveis i læretiden og veilede lærling og medlemsbedrift gjennom faste møtepunkter.
- Samarbeidsorganet kan bistå med å omplassere lærlingen til en annen medlemsbedrift ved behov.
- Samarbeidsorganet kan arrangere kurs og samlinger for sine medlemsbedrifters lærlinger og faglige ledere.
- Samarbeidsorganet kan bistå med rekruttering til læreplasser.
Ønsker du å bli kontaktet?
Har du spøsmål og ønsker kontakt så kan du sende en e-post til fagopplaring@telemarkfylke.no så vil en av våre medarbeidere ta kontakt.