Korona og tannbehandling

Klinikkene våre er nå hovedsakelig åpent som normalt. I noen kommuner kan smittesituasjonen være av et slikt omfang at kommunale forskrifter eller vedtak gjør at klinikken kun vil være åpen for et begrenset behandlingstilbud. Det samme gjelder for våre utadrettede tjenester som samarbeid med helseinstitusjoner og liknende.
Korona og tannbehandling
Foto: Dan Riis

Ta kontakt med tannklinikken din på telefon, ikke møt opp på tannklinikken uten avtale hvis du trenger time. Kontaktinformasjon til alle våre tannklinikker finner du her.

Behandling av pasienter med mistenkt, sannsynlig eller påvist smitte, skal i hovedsak utsettes. Dette gjelder også hvis du hoster, har tung pust, feber, sår hals eller diaré/magesmerter med ukjent årsak, tap av smak- eller luktesans, selv om du har testet negativ for covid-19 og/eller er fullvaksinert eller fått én dose. Ved behov for akutt tannbehandling vil du bli henvist til vår beredskapsklinikk i Skien. 

Pasienter som er i karantene (nærkontakt eller innreisekarantene) skal ikke ha vanlig behandling.

Har du vært utenlands?

Sjekk anbefalingene fra FHI: Innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge - FHI. Er du vaksinert, eller har gjennomgått koronasykdom de siste 6 månedene, og kommer du fra «grønne» land, vil du normalt kunne komme til avtalt time, dersom du ikke skulle ha Covid-19-liknende symptomer.

Hvem kan følge med til timen?

Skal pårørende eller hjelpepersonell følge med til timen, må også de svare på spørsmål i forkant. Det er kun anledning til å ha med én foresatt/ledsager inn på klinikken. Søsken skal ikke være med. 

Det stilles samme krav til medfølgende pårørende/foresatte og hjelpepersonell som til pasienten når det gjelder koronarelatert helsetilstand/smittestatus.

Publisert: 18.05.2020 Oppdatert: 25.06.2021 kl.08:16