Våre spesialisttjenester

Våre tannleger og tannpleiere utfører behandlingen i de fleste tilfeller. Noen ganger henviser vi til spesialister. Her finner du en kort informasjon om våre spesialisttjenester.
Foto: Stina Glømmi

Kirurgi

En oralkirurg er en spesialist på kirurgiske behandlinger og inngrep i munnhulen.

En oralkirurg kan for eksempel hjelpe deg med cyster, biopsier, ulike kjeveleddlidelser, implantatbehandling, trekking av vanskelige visdomstenner og mye mer.

 

Rotfyllinger

Tannleger med spesialistutdanning i endodonti har en viderutdannelse i rotbehandling. Formålet med en rotbehandling er å bevare tannens funksjon ved å fjerne betent og infisert vev i roten. Behandlingen hindrer også videre spredning av infeksjonen til det omkringliggende kjevebenet.

Telemark fylkeskommune har en rotfyllingsspesialist ved Skien tannklinikk.

Barnetannpleie (pedodonti)

Pedodontister er spesialister på barnetannpleie.  I noen tilfeller, hvis barnet har spesielle tannbehandlingsbehov, eller er redd, nervøs eller motvillig til tannbehandling, kan vi henvise til en pedodontist.

Telemark fylkeskommune har en pedodontist ved Kragerø tannklinikk.

Tannregulering (kjeveortopedi)

Hvis man har feil på tannstilling eller kjeve, kan dette behandles med tannregulering for å forbedre funksjon og utseende. Dette gjøres i samarbeid med en kjeveortoped; en reguleringstannlege.

Din faste tannlege eller tannpleier vurderer behovet for kjeveortopedisk behandling og henviser deg hvis nødvendig. Du kontakter selv kjeveortopeden du ønsker å gå til etter at du har mottatt henvisningen.

Hva koster behandlingen?

Tannregulering for barn er ikke gratis i Norge, hverken offentlig eller privat.

I noen tilfeller kan Helfo gi refusjon til barn og unge som trenger tannregulering. Beløpet som refunderes varierer etter behandlingsbehovet. Behandleren din kan gi deg mer informasjon om dette.

Andre spesialisttjenester

Hvis vi ikke har ansatte for en bestemt spesialtjeneste, henviser vi til private spesialister. .

Publisert: 28.05.2019 Oppdatert: 08.02.2024 kl.13:47