Landslinjen natur og miljø

Som den eneste offentlige videregående i landet tilbyr Rjukan natur og miljø som en landslinje innen realfag. Vi tar i bruk de muligheter som naturen rundt oss tilbyr i undervisningen, og i området er det spennende fritidsmuligheter med tur, jakt og fiske. Vi har også samarbeid med det lokale næringslivet om utvikling av grønne og framtidsrettede løsninger. En del av undervisningen på VG1 foregår ved Hardangervidda nasjonalparksenter på Skinnarbu. Flere ganger i året drar vi på faglige ekskursjoner, blant annet ukesturer til aktuelle områder, slik som Island (2021/22) og Svalbard (2022/2023). Som elev på landslinjen lærer du gjennom praktiske og arbeidsrelevante oppgaver, samtidig som du kan få deg nye venner.
Fellesskap, nærhet og realfag i virkeligheten

  • Er du opptatt av naturvern, friluftsliv, forskning og forvaltning?
  • Vil du bli kjent med naturens behov og konsekvensene for miljøet når vi mennesker skal ha dekt våre behov?
  • Vil du være med på å finne løsninger for fremtiden, bevare naturen og samtidig dekke våre behov for strøm og mat?

 

 

 

Velger du landslinja for natur og miljø får du spennende og varierte skoledager i Norges vakreste klasserom. Her kan du kombinere teoretisk skolearbeid med praktisk forskningsarbeid i flotte laboratorier på Rjukan videregående skole. Du vil også lære mer om hvordan vi kan bevare norsk natur gjennom forskning og utvikling.

Vi samarbeider med mange spennende aktører, bl.a. Hardangervidda nasjonalparksenter, Norsk villreinsenter Sør på Skinnarbu, NORAD, Innovasjon Norge, universiteter og høgskoler i Europa.

Landslinja er åpen for søkere fra hele landet, og har plass til 30 elever på hvert trinn.

Hent brosjyre for linjen her.

 

 

 

Velkommen til Rjukan - har du bruk for hybel mens du studerer her?

Vi kan hjelpe deg med å finne hybel du kan leie på Rjukan. Flytter du hjemmefra får du stipende på ca 4000 pr måned til å dekke boligutgifter. Du får også reise med studentrabatt. Ønsker du å bo med en annen på din alder, hjelper vi med å finne en passende hybel til dere.

 

Kontakt gjerne skolen på 35919900 eller rjukan.vgs@vtfk.no

Følg oss på:

Instagram

Facebook

 

Velkommen som søker!

https://www.vigo.no/vigo/servlet/vigo 

Publisert: 17.06.2020 Oppdatert: 30.01.2023 kl.16:00