Sommerles


Publisert:

25.01.2023

Oppdatert:

16.05.2024 kl.13:13

Sommerles.no er en nasjonal, digital lesekampanje for alle barn i 1. – 7. klasse i regi av bibliotekene. Kampanjen starter 1. juni og avsluttes 31. august hvert år. Alle bibliotekene i Telemark tilbyr dette i sitt bibliotek.

Telemark fylkesbibliotek koordinerer lesekampanjen, fakturerer bibliotekene og inviterer til årlig oppdatering for bibliotekansatte.

 

Slik fungerer Sommerles.no

For å komme i gang, lager barna seg en profil på Sommerles.no (med foresattes godkjenning). Her registrerer de bøker de leser gjennom sommeren og får poeng for hver leste sider. De får også lesetips. Underveis får barna digitale trofeer og etter hvert har de samlet nok poeng (XP) til å få fysiske premier. Disse kan hentes på bibliotekene i kommunen deltakerne bor. Barna får tilgang på en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve. Nye kapitler legges ut på Sommerles.no gjennom sommeren. Sommerles er for alle: superlesere, gode lesere, middels gode lesere, men også de som trenger litt hjelp eller bare er i ferd med å lære seg lese. Man får poeng både for å lese selv, men også om man blir lest for eller hører på lydbøker.

 

Hvem står bak Sommerles?

Sommerles.no er utviklet og eid av Vestfold fylkesbibliotek og Snuti AS. Prosjektleder er Vestfold fylkesbibliotek, mens Snuti AS designer, drifter og utvikler de tekniske løsningene.

 

Sommerles.no samarbeider med Nasjonalbiblioteket, Leser søker bok, NLB (Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek), Sametingets bibliotek og fylkesbibliotekene.

Vibeke Stokka Vibeke Stokka
Rådgiver