Fysisk helse

Har du en kronisk sykdom eller har du nyoppståtte plager som påvirker arbeidshverdagen din? Vi er opptatt av å tilrettelegge så langt det lar seg gjøre. På denne siden finner du informasjon om blant annet dine rettigheter og tilrettelagt opplæring.
Illustrasjonsfoto fra et legekontor.
Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege. Illustrasjonsfoto: GettyImages
Hvordan kan jeg gjennomføre opplæringen selv om jeg er syk?

Det er mange muligheter for å tilrettelegge for akkurat deg, men for å kunne hjelpe deg er det viktig at du tar kontakt med oss.

Gjør en avtale med faglig leder og fagrådgiver i programområdet ditt, så tar vi en prat om hva slags tilrettelegging du har behov for og hva som er mulig å få til.  

Les mer om tilrettelegging av opplæringen

Les mer på ung.no: Sykdom

Jeg tror jeg har en diagnose. Hvordan kan jeg finne ut om jeg har rett?

Det finnes flere fagpersoner som kan hjelpe deg med å stille riktig diagnose dersom det stemmer. Ta kontakt med Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PP-tjenesten) som hjelper deg videre. Alternativt kan du kontakte fagrådgiver i programområdet ditt. Han eller hun vil da etter en samtale med deg og din lærebedrift henvise deg til PP-tjenesten for utredning.

Du kan også kontakte fastlegen din. Med fastlegen kan du prate om alt du har av fysiske og psykiske plager.

Les mer: Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Jeg har en diagnose som jeg ikke har fortalt noen om. Må jeg det?

Hvis diagnosen gjør at du opplever fysiske eller psykiske plager som påvirker opplæringen din, anbefaler vi deg å ta kontakt med fagrådgiver i programområdet ditt. På den måten kan du får den hjelpen du trenger og som du har krav på. 

Publisert: 22.06.2022 Oppdatert: 28.12.2022 kl.14:00

PP-tjenesten (PPT)

PP-tjenesten er en rådgivingstjeneste som kan gi veiledning til hjemmet, eleven, lærling/lærekandidat, skole, bedrift eller opplæringsinstitusjonen når det er bekymringer knyttet til utvikling og opplæring.

Kontakt oss:

E-post: post-ppt@vtfk.no

Telefon: 35 91 86 80

 

Postadresse:

PP-tjenesten

Vestfold og Telemark fylkeskommune

Postboks 2844

3702 SKIEN

 

Besøksadresse Skien, Team Sør

Kongens gate 9

3717 SKIEN

 

Besøksadresse Tønsberg, Team Nord

Nordbyen 40 

3111 TØNSBERG

Oversikt over team, PP-rådgivere og kontakinformasjon