Årets futsalturnering vel gjennomført!

Fotballgutter som jubler over seier
Hjalmars guttelag fra vg1 vant finalen og turneringen!

Av:

Gunnar Svendseid

Publisert:

16.02.2023

Oppdatert:

26.04.2023 kl.10:51

Tirsdag 14. februar var det klart for den 6. utgaven av Hjalmar’s skoleturnering i futsal. Skolene som deltok i år var Porsgrunn vgs, Kragerø vgs, Bø vgs, Grenland folkehøyskole og selvfølgelig Hjalmar Johansen vgs. Totalt 12 guttelag og 6 jentelag.

I finalen for guttene møttes Porsgrunn 1 og Hjalmar vg1-A som begge hadde vunnet sine grupper tidligere på dagen og tatt seg videre fra kvartfinale og semifinale. I en velspilt finale mellom to gode lag tok Hjalmar først ledelsen, før Porsgrunn slo tilbake og utlignet til 1-1. Men mot slutten fikk Hjalmar tildelt et akkumulert straffespark fra 10 meter som finalens beste spiller (kåret av en lokal jury) Tarjei Solvang-Lothe fra Hjalmar satte i mål til 2-1. Dette ble siste scoring og vg1-gutta fra Hjalmar vant dermed turneringen. Dette var Hjalmar sin andre seier i turneringen siden vi startet å arrangere den i 2017. Gratulerer!

I jentene sin turnering var det to lag som skilte seg ut i gruppespillet, dette var Hjalmar og Bø 1 som begge endte på 13 poeng etter å ha spilt uavgjort 1-1 mot hverandre og vunnet de resterende fire kampene i gruppespillet. Bø 1 tok seg også videre fra sin semifinale etter seier mot Bø 2, men finalemotstanderen ble Porsgrunn som vant hele 4-1 over Hjalmar i sin semifinale. Porsgrunn hadde tapt mot både Hjalmar og Bø 1 i gruppespillet, men som alle gode turneringslag så spilte de seg bedre og bedre utover i turneringen og vant også finalen 1-0 over Bø 1 etter scoring av Mathea, som også ble kåret til finalens beste spiller. Dette var første gang Porsgrunn vant denne turneringen for jentene. Gratulerer!

Takk til Telemark Fotballkrets som stilte med dommere til turneringen.

Takk til klasse 2IDB som var arrangør og ordnet alt fra sekretariat, speaker, foto og rydding.

Takk til alle skolene som deltok, vi håper vi ser dere igjen neste år!

Laget fra Porsgrunn videregående skole vant turneringen for jentene.