Fagdager i samfunnsfag og historie


Av:

Anne Stine Midtgarden

Publisert:

09.03.2022

Oppdatert:

09.03.2022 kl.15:02

Organisasjonen Folk og Forsvar sitt formål er å fremme fred, frihet og demokrati, men nå har vi krig og konflikt i Europa. Kunnskapsrike kursholdere fra Folk og forsvar holder nå fagdager på vg2, vg3 og vg4, og temaene de tar for seg er dessverre svært aktuelle.

Cecilie fra Folk og Forsvar hadde fagdag med idrettselever på vg3 denne uka. Tema for dagen var statsmakt, konflikt og konfliktløsning, sikkerhetsutfordringer i Europa, Ukraina og kjernevåpen.  Underveis fikk elevene refleksjonsoppgaver som de leverte inn på slutten av dagen. Med seg hadde Cecilie også to masterstudenter i statsvitenskap, Hanna og Magnus, så på denne fagdagen møtte møtte elevene kunnskapsrike formidlere.

Det er ikke rart om mange er redde for at krigen i Ukraina skal eskalere til storkrig og kanskje tredje verdenskrig, og de fikk også direkte spørsmål fra elevene om det blir krig i Norge nå. Heldigvis beroliger Folk og forsvar med at krig i Norge er svært lite sannsynlig, men at faren naturlig nok har økt litt pga. konflikten i Ukraina. Absolutt ingen stater eller maktpersoner er tjent med storkrig. Men det blir brutalt i Ukraina nå som Putin skjønner at Ukraina ikke var erobret på noen få dager, skifter strategi og setter inn fullt krigsmaskineri.

Torsdag 10. mars blir det markering til støtte for Ukraina. Alle som vil kan tenne et lys for folk og fred i Ukraina. Kle dere gjerne i gult og blått som er fargene i det ukrainske flagget.  

Les gjerne Folk og forsvars artikkel om krigen i Ukraina for å forstå hva som skjer og hvorfor det skjer: Ukraina: Det er krig i Europa - Folk og Forsvar