Futsalturnering for skolelag


Av:

Gunnar Svendseid

Publisert:

10.03.2022

Oppdatert:

10.03.2022 kl.09:14

Etter at fjorårets turnering, som alt mulig annet, måtte avlyses grunnet korona, kunne vi på Hjalmar Johansen videregående endelig arrangere futsalturnering for skolelag igjen, på selveste kvinnedagen 8. mars.

Skolene som deltok i år var Porsgrunn vgs, Kragerø vgs, Bø vgs, Grenland folkehøyskole og selvfølgelig Hjalmar Johansen vgs. Totalt 12 guttelag og 6 jentelag.  

I gruppespillet var guttene var delt i to puljer, mens alle jentelagene var i en gruppe hvor de fire beste gikk til A-sluttspill. Etter 3,5 time, 45 kamper og 101 scoringer var det klart for sluttspill. Her ble det mange jevne og spennende kamper. I gutteklassen kom Porsgrunn 1 seg til finalen etter å ha slått Hjalmar vg1-B i kvartfinalen og Bø 2 i semifinalen. Der møtte de Grenland folkehøyskole 1 som på sin side først hadde beseiret Grenland folkehøyskole 2 i kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse før de slo Porsgrunn 2 i semifinalen. I en velspilt finale mellom to gode lag tok Porsgrunn kommandoen og kontrollerte til slutt inn til en 4-0 seier. Finalens beste spiller ble kåret av en lokal jury, og dette ble Jesper Fornebo fra Porsgrunn vgs. Dette var Porsgrunn vgs sin første seier i turneringen. 

I sluttspillet for jenter kom Hjalmar vg2/vg3 seg til finalen etter å ha beseiret Porsgrunn 2-0 i semifinalen. Der møtte de Bø 1 som tok seg til finale etter 2-1 mot Hjalmar vg1 i sin semi. Da de to finalelagene møttes i gruppespillet tidligere på dagen endte det uavgjort 0-0, så dette lå an til å bli en jevn finale. Begge lag hadde heller ikke sluppet inn et eneste mål i de fem kampene i gruppespillet og hadde en imponerende målforskjell før finalen. Men jentene fra Bø viste seg å være sterkest i denne kampen og vant til slutt hele 4-0. Kampens store spiller var Kathrine Robertson fra Bø som banket inn 3 scoringer i finalen. Dette var Bø vgs sin 4. turneringsseier av 5 mulige for jentene.  

Så, etter 6 timer, 59 kamper, mange isposer og vakre scoringer kunne vi gratulerere Bø vgs og Porsgunn vgs med seier i turneringen! De fikk med seg hver sin blanke og fine vandrepokal hjem i tillegg til et gavekort på pizzabakeren på 1.000 kr.  

Takk til Telemark Fotballkrets og dommerne Kim, Pål og Alp for god ledelse gjennom alle kampene. Takk til klasse 2IDB som var arrangør og ordnet alt fra sekretariat, speaker, foto og rydding. Takk til alle skolene som deltok, vi håper vi ser dere igjen neste år!

  

Jentelaget fra vg2/vg3 på Hjalmar Johansen videregående skole kom til finalen uten å ha sluppet inn et eneste mål i de innledende kampene, men tapte dessverre der.

Skolens guttelag i aksjon.

Skolens jentelag på banen.

Bø videregående skole sitt jentelag som vant finalen hele 4-0.

Porsgrunn videregående skole sitt guttelag vant også sin finale 4-0.