Elever i faget medieutvikling stiller ut bilder på Telemark Kunstsenter


Av:

Hilde Iren Dølheim

Publisert:

13.11.2020

Oppdatert:

13.11.2020 kl.08:38

Vg3-elever ved Medier og kommunikasjon i faget medieutvikling stiller i helgen ut bilder på Telemark Kunstsenter. Utstillingen åpner lørdag 14. norvember kl. 14.00. Åpningsarrangementet blir direktesendt på Facebook kl. 13.00 hvor kunstnerne, elevene og kurator samtaler om utstillingen.

Link til arrangemenetet på Facebook.

Utstillingen er et møte mellom raske mobilskapte snap-bilder og nøye planlagte og langsomme malerier og fotografier. Hva kan oppstå i et slikt møte?

I utstillingen Tidsbilde vil de ulike mediene påvirke hverandre, for eksempel vil vi når vi ser maleriene i sammenheng med snap-bilder, se annerledes på maleriene enn om de vises alene. Med denne utstillingen ønsker kuratoren å la bildene spille på hverandre og få betrakter til å tenke over opplevelsen av tid, og hva det gjør med oss å se på bilder.

Utstillingen prøver å åpne opp for en annen måte å se på snap og billedkunst på. Hva er det vi som betraktere tar med oss av erfaring i møte med disse bildene? Dersom du aldri har sett en snap før vil det være noe nytt og annerledes som kan virke uforståelig med en gang. Dersom du aldri har sett et maleri som innehar flere betydninger så kan det være at du må bruke tid. Det å bruke tid på et bilde gjør at du står stille og stopper tiden, du er i bildet og bruker av hele deg for å forstå.

Munan Øvrelid viste nylig utstillingen Umørke på Galleri Haaken, utstillingen fikk svært gode omtaler i alle de store avisene. Øvrelid er født 1978 og bor i Oslo. Han er innkjøpt på Nasjonalmuseet. Øvrelid er kjent for å gjennomarbeide maleriene med flere lag av fortellinger i et og samme bilde.

Else Marie Hagen har lenge hatt en solid posisjon på norske kunstarenaen med sine konseptuelle fotografier. Hun er født 1963 og bor i Oslo. Hun er innkjøpt i flere nasjonale samlinger, blant disse Nasjonalmuseet, Preus Museum og Nordnorsk Kunstmuseum og stiller ut fast på Galleri K i Oslo.

Elevene fra linjen Medier og kommunikasjon på Hjalmar Johansen videregående skole har bidratt til utstillingen med en del av sine snapchat-bilder fra et begrenset tidsrom, som Verena Winkelmann har kunnet velge fra.

Verena Winkelmann er innkjøpt av Nasjonalmuseet og Sachsen Bank i Leipzig. Hun er født 1973 og bor i Skien. Winkelmann har stilt ut i inn- og utland og er for tiden aktuell med utstillingen Portrett av vår tid ved Preus Museum.

Utenom åpningsdagen er utstillingen åpen mellom 12.00-16.00 alle dager utenom mandag og står frem til 20. desember.