Vg2 Helseservicefag og Vg3 tannhelsesekretær

Om Utdanningen

VG2 Helseservicefag handler om å utvikle yrkesutøvere som kan dekke det behovet sammfunnet for god helseservice. Å gi god helseservice innebærer å opptre profesjonelt og effektivt i møte med kunder, pasienter og pårørende. Programfagene skal bridra til å utvikle yrkesutøvere som kan utføre administrative oppgaver og bruke kontorutstyr og medisinsk-teknisk utstyr. Videre skal programfagene utvikle yrkesutøvere som kan arbeide tverrfaglig i team og kommunisere proffesjonelt med mennesker i ulike livsituasjoner og med ulik kulturbakgrunn. Utdanningen bidrar til å utvikle deg som fagarbeider til å oppnå god sosial kompetanse og behandle kunder, pasienter og pårørende med respekt og empati. 
VG2 Helseservicefag består av Helse og sykdom, kommunikasjon og samhandling og yrkesliv i helseservicefag. I tillegg er det faget yrkesfaglig fordypning som består av praksis ute i relevant bedrift. 
Etter VG2 helseservicefag kan man velge mellom retningene vg3 apotekteknikk, vg3 helsesekretær eller vg3 tannhelsesekretær. I tillegg til dette finnes et kryssløp til å søke lærling innen portørfaget.
Her på ressurssenteret er det for tiden tilbud om vg3 tannhelsesekretær. 

Når starter vi?

Oppstart i august/september

Søknad

Du søker gjennom Vigo herFor at vi skal kunne behandle den tilfredsstillende, må den være riktig utfylt. Du må oppgi og dokumentere utdanning (dokumentasjon ettersendes). Praksis med nøyaktig stillingsprosent og tidsrom for ansettelse må også oppgis for at vi skal kunne veilede deg til riktig utdanningsløp. Om du er usikker på stillingsprosent eller timeantall, får du dette ved å henvende deg til lønnsavdelingen på arbeidsplassen. Dokumentasjon på praksis behøver ikke være med. Den skal sendes fagopplæringskontoret og godkjennes av dem før du kan melde deg opp til fagprøven.

Søknadsfrist: 1. mars

Publisert: 18.10.2020 Oppdatert: 18.12.2023 kl.12:08