Ekspertise på overflatebehandling


Publisert:

23.11.2020

Oppdatert:

29.01.2024 kl.09:06

Ekspertise på overflatebehandling inne på VG2 industriteknologi

Ekspertise på overflatebehandling inne på Vg2 Industriteknologi

På Vg2 industriteknologi har elevene i disse dager inne en veileder fra Bandak NCT, en lokal bedrift. Sigmund Bakken har over 30 år som industriell overflatebehandler hos Bandak NCT, og han synes det er spennende å hospitere i skolen som instruktør for elevene.  – Elevene har vært veldig engasjerte denne uka. De er aktive, så det lover godt, sier Bakken.

Stativer til skiskytingsarena

Arbeidsoppgavene elevene jobber med denne uka, er stativer til den nye skiskytingsarenaen på Grønnkjær. For å komme fram til et ferdig produkt har elevene med utgangspunkt i tegninger, kappet stål, sveiset sammen, bearbeidet og avfettet før de både grunner og sprøytebehandler stativene i skolens nye lakkboks. Arbeidet setter store krav til nøyaktighet, og overflatebehandlingen er den samme som gjøres med konstruksjoner beregnet på Nordsjøen, forklarer Bakken.

Ny lakkboks betyr bedre forberedte lærlinger

Faglærer Olav Ullsvik skryter av Bandak NCT her på Notodden er flinke til å ta lærlinger. -De tar to lærlinger hvert år, så derfor vil vi gjerne at elevene får interesse for faget. Vår nye lakkboks til over 600.000,- blir da viktig investering for å gjøre elevene oppmerksom på mulighetene. Det ser absolutt ut til at elevene synes det er interessant nå når Sigmund er inne som fagperson og viser dem mulighetene i den nye lakkboks, sier Ullsvik begeistret.

Notodden + Kongsberg = sant

For Notodden videregående skole er også industrien på Kongsberg viktig. Mange av elevene fra Notodden starter lærlingeløpet sitt på andre siden av fylkesgrensa. – I industriparken på Kongsberg er KDA også veldig interesserte å ta inn lærlinger på Arsenalet. Der har de et stort nytt lakkeringsverksted som blant annet lakkerer deler til det nye jagerflyet F35. Dette gir store mulighetene for elevene våre, avslutter faglærer Olav Ullsvik.