Mer enn Griseflax!

Ikke bare flaks men også mye arbeid bak suksessen Foto: Privat

Publisert:

27.01.2021

Oppdatert:

28.01.2021 kl.10:54

Etter to år med hardt arbeid ved siden av jobben på Bamble vgs kan Ali endelig se resultater. Gratulerer med flott bok!

Mye oppmerksomhet 

Ali har fått mye oppmerksomhet i flere medier etter at boka hans kom ut og sier selv at dette bare er starten, han har flere prosjekt på gang.

Se oppslaget på NRK

Ali Mohammed kom til Norge i 2012 og merket tidlig at språket var veldig viktig for integreringen. Spesiell interesse fikk han for norske ord og uttrykk og startet arbeidet med å oversette og forklare disse på sitt eget språk, somali.

"Det å lære et nytt språk, er både krevende og spennende. Det handler ikke bare om ordene vi bruker, men også den sammenhengen ordene er brukt i. Norske ord og uttrykk er selve krydderet i det norske språket. Det å bruke disse uttrykkene, og ikke minst forstå bakgrunnen, er prikken over i-en i språkopplæringen" sier Ali.

Målgruppa

"Boka er ment for elever i grunnskole, voksenopplæring og videregående. Den kan brukes sammen med undervisningen eller som selvstudie. Det er også utviklet en YouTube kanal som inneholder videoer der ord og uttrykk blir forklart på somali. Jeg håper denne boka blir til inspirasjon og støtte til lærere og elever. Det er av stor betydning å utvikle gode lese- og skriveferdigheter. Det å ha god forståelse for språket og den nye kulturen, er en milepel for å takle sin nye hverdag."

Griseflax på YouTube

Ta kontakt

Denne boken er utgitt på eget forlag desember 2020 og kan kjøpes ved henvendelse: mail: ali.mohammed@vtfk.no eller telefon 969 80 651.