Ready player one!

Digitalt besøk av Anders Grønning fra Bibliogames

Av:

Tom Jarle Christiansen

Publisert:

25.01.2021

Oppdatert:

25.01.2021 kl.12:34

IKT-servicefag på VG2 er i disse dager i gang med planlegging av en spillturnering for alle oss på skolen vår. I den forbindelse var vi så heldige å få «besøk» av Anders Grønning som er styreleder i organisasjonen Bibliogames.

Koronarestriksjonene begynner å tære på oss alle, så hva er vel bedre enn å møtes i en vennskapelig kappestrid på biblioteket. Spill og spillkultur er en viktig del av mange sin hverdag. I disse dager er det kanskje viktigere enn noen gang å ha en arena der man kan oppleve en annen verden. Enten ved å dykke ned i en fantastisk historie eller oppdage et helt univers alene, eller sammen med venner løse oppdrag og redde verden. Som en del av opplæringen i IKT-servicefag jobbes det med å lage et arrangement for hele skolen. Det jobbes med prosjektplanlegging, markedsføring og kommunikasjon, tekniske løsninger og dokumentasjon. Ja, vi har til og med en egen smittervernansvarlig!

For å få gode råd på veien var vi så heldige å få besøk av Anders Grønning som er styreleder i organisasjonen Bibliogames. Dette er en almennyttig organisasjon som jobber for å bedre spilltilbudet på offentlige arenaer. De består av nærmere tjue frivillige spillentusiaster med forskjellig bakgrunn, alder og kompetanse.

Anders fortalte om sin motivasjon for spilling og involvering i Bibliogames. I tillegg hadde han mange gode tips som er nyttig å ta med for oss som arrangerer en slik turnering for første gang.

Mer informasjon om spillturneringen kommer om ikke så lenge. Så følg med!