Musikk, dans og drama

Skien vgs har kanskje landets beste lokaler spesialtilpasset for musikk, dans og drama. Det nye skolebygget åpnet i 2018. I tillegg har vi faglærere i toppklasse innen sine felt. Bruk menyen til venstre for å lese mer om dette fagtilbudet. NB! Boksen nedenfor (menyvalg "Er studiespesialisering noe for deg?" inneholder generell informasjon fra vilbli.no. Lenkene der fører deg videre til en ekstern nettside.
Grand Musikal Hotell (2016)

Musikk, dans og drama ved Skien vgs

Utdanningsprogram for musikk, dans og drama består av tre separate programområder: Musikk, dans og drama. Skien videregående skole tilbyr alle tre programområdene. I tillegg til musikk-, dans- og dramafag undervises det i fellesfag slik at elevene får generell studiekompetanse når de er ferdig med dette utdanningsprogrammet.

Skien vgs har plass til om lag 180 elever på MDD.

 

blobid3.jpg
Fra åpningsparaden på matfestivalen Mersmak i Skien.

Å gå på MDD

Velger du musikk, dans og drama må du like å arbeide med tradisjonelle skolefag. I tillegg bør du ha spesielle kunnskaper eller interesser innen det fagområdet du velger. Innenfor musikk bør du utøve minst ett instrument og innen dans og drama - ha stor interesse for dans og teater.
Programfagene har kompetansemål med fokus på både samarbeid og utvikling av praktiske ferdigheter. Det blir ofte intense arbeidsperioder fram mot visninger, spilleprøver, konserter og forestillinger.

Å være elev på MDD krever at du har evne til å planlegge ditt eget arbeid og at du er strukturert. Arbeidsmengden er den samme som på andre studieforberedende utdanningsprogram, men når vi jobber med konserter og forestillinger må du regne med å bruke noe tid utover ordinær skoletid. Samtidig vil du oppleve et utviklende og inkluderende læringsmiljø.  

Fordi vi har elever fra hele fylket, hvor mange også bor på hybel, er Musikk, dans og drama-bygget vårt åpent til kl. 21.00 hver kveld i uka. Her har du nettopp mulighet, plass og utstyr til å øve. Det er alltid liv og aktivitet i bygget.

blobid2.jpgIbsenpassasjen i MDD-bygget. I første etasje er det dansesaler og teatersaler. I andre etasje er det store og små øvingsrom for musikk.

 

Hva kan du bli?

Etter tre år på musikk- dans-, eller dramalinjen kan du søke deg videre til alle studier som krever generell studiekompetanse. MDD er derfor ikke bare for deg som ønsker å videreutdanne deg innen musikk, dans eller drama, og mange velger helt andre studier på høgskole eller universitet.

Uansett har elevene som har gått MDD akkurat de samme rettighetene og mulighetene som alle andre elever som velger et studieforberedende utdanningsprogram. Dermed har du full frihet til å velge de aller fleste studier.

Enkelte studier, som f.eks. lege, tannlege, veterinær, ingeniør krever spesiell studiekompetanse. Dette betyr at elever ved MDD må ta opp noen få fag for å være kvalifisert for disse studiene.

Programområde for musikk

Mer om Musikk

Programområde for dans

Mer om Dans

Programområde for drama

Mer om Drama

Publisert: 19.06.2020 Oppdatert: 16.02.2024 kl.14:34