Kjære foreldre til elever i vg1

Foto: Max Emanuelson

Publisert:

31.08.2023

Oppdatert:

31.08.2023 kl.09:05

Det kan være både spennende og skremmende å starte som elev i videregående skole. Vi er en stor skole med 1000 elever og 165 ansatte fordelt på to lokasjoner.

Vi har fått mange henvendelser fra elever og foreldre som opplever det utrygt i oppstarten, spesielt på avdeling Nord. Mange av henvendelsene gjelder trakasserende kommentarer publisert via appen Jodel. Skolen får tilgang på skjermdump fra lærere og elever som bruker mediet.

På bakgrunn av dette har vi iverksatt flere tiltak:

  1. Tilstedeværelse av 2 ledere og 4 lærere i lunsjen hver dag i kantinen på nord.
  2. Møblering i kantinen på sør er endret slik at man rammer inn i mindre enheter.
  3. Alle henvendelser fra elever som opplever det utrygt blir fulgt opp med undersøkelser og tiltak etter lovverket om håndtering av 9a4 saker.
  4.  Vi har kontaktet Jodel og fått stengt den kanalen som heter «Porsgrunn vgs» samt utestengt elever som har kommet med nedsettende eller trakasserende kommentarer. De forteller at de vil være på vakt på nye etablerte kanaler med de samme konsekvensene.
  5. Vi sender alle forhold som virker lovstridige til politiet for vurdering.
  6. Nytt reglement for kantiner med tydelige konsekvenser er under utarbeidelse sammen med elevråd og skolens medbestemmelsesmøte.

Vi tror og håper at disse tiltakene vil gjøre skolehverdagen tryggere og hyggeligere for både elever og ansatte ved skolen fremover. Det er planlagt foreldremøte for vg1-klassene den 6. september og vi håper å møte flest mulig av dere til dette.

Mvh

Kai Magne Bråthen

Rektor

Bilde av Kai
Kai Magne Bråthen

Rektor

409 16 358