Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Du sikter mot et yrke rett etter videregående. Du er interessert i IT, nettverk og programvare, er kreativ og liker visuelle uttrykksformer. Du ønsker å lære mer om veien fra idéutvikling og kreativ problemløsing til kommunikasjon og markedsføring, samtidig som du kan fordype deg i teknologiske fag.
Elev som jobber med arduino
Foto: Dag Jenssen

Informasjonsteknologi og medieproduksjon er et yrkesfaglig utdanningsprogram som gir deg kompetanse og praktiske ferdigheter i kommunikasjon og teknologi. IT-bransjen er i stor vekst, og mennesker med utdannelse innenfor drift og utvikling vil bli ettertraktet i fremtidens arbeidsmarked. Etter to år på skolebenken og to år i lære får du fagbrev.

Vg1

Vg1 informasjonsteknologi og medieproduksjon er et praktisk og kreativt fagområde. I programfagene produksjon og historiefortelling, teknologiforståelse og konseptutvikling og programmering lærer du både hvordan ulik teknologi fungerer og hvordan du kan bruke den til å skape ulike digitale og fysiske produkter. Som elev på vg1 får du blant annet arbeide med webutvikling, grafisk design, programmering, foto og film. 

Vg2 Informasjonsteknologi

Etter vg1 kan du på Porsgrunn videregående skole velge Vg2-løpet Informasjonsteknologi. På vg2 lærer du om utvikling, drift- og brukerstøtte.  I utviklerfaget jobber du med programmering blant annet i Python. Driftsfaget innebærer blant annet arbeid med oppsett og konfigurasjon av nettverks- og serverløsninger. Faget brukerstøtte forbereder deg på å møte kunder og brukere og bistå dem med små og store dataproblemer. Vg2 Informasjonsteknologi leder til mulighet for lærlingplass i IT-driftsfaget eller IT-utviklerfaget. 

 

Vg2 Medieproduksjon tilbys ikke i Telemark.  

 

MaxEmanuelson__MAX1337.jpgimblokk.jpgblokk im.jpgMaxEmanuelson__MAX1249.jpg

 

Kristine Hella
Kristine Hella

Avdelingsleder frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign og informasjonsteknologi og medieproduksjon

kristine.hella@vtfk.no

916 26 049

Publisert: 28.04.2020 Oppdatert: 16.02.2024 kl.14:42