Teknologi- og industrifag

Du sikter mot et yrke rett etter videregående. Du er selvstendig og nøyaktig, og synes det er spennende med ny teknologi. Du er god til å finne løsninger, og liker praktisk arbeid. Du vil lære mer om fremtidens industri, maskiner, transport og prosesser gjennom praktisk arbeid i verksteder og praksisrom.
Foto: Dag Jenssen

Teknologi- og industrifag favner alt fra mekking og sveising til kjemi og automatisering. Her er det med andre ord store muligheter for å finne et fagfelt du brenner for. I Grenland og Telemark er det stort behov for arbeidere i industrien, så det er som regel enkelt å finne en lærlingplass og få jobb etter utdanningen. Området er i stor utvikling, med mange spennende muligheter i årene som kommer.

Vg1

I vg1 lærer du:

Produksjonsplanlegging og produksjonsprosesser

Helse, miljø og sikkerhet

Automatisering og roboter

Maskiner og utstyrKjøretøy og transport

Kjemi

Vg2 Kjemiprosess og laboratoriefag

I vg2 på Porsgrunn videregående skole kan du gå videre til: Kjemiprosess og laboratoriefag.

Du lærer om produksjonen fra råvare til ferdig produkt i kjemiske industribedrifter, og hvordan kvaliteten kontrolleres. Du får kunnskaper om kjemi, produksjonsutstyr, transport og regulering av stoffene i prosessene med å framstille viktig produkter i vårt samfunn. Dette året vil du få praksisperioder ute i bedrifter.

MaxEmanuelson__MAX1670.jpgtek blokk1.jpgMaxEmanuelson__MAX1653.jpgMaxEmanuelson__MAX1585.jpg

Yrkesfag i kombinasjon med toppidrett

Bilde av Marianne Johnsson
Marianne Johnsson

Avdelingsleder realfag og IB

marianne.johnsson@vtfk.no

984 93 439

Publisert: 28.04.2020 Oppdatert: 13.06.2024 kl.12:06