Selger klær for å hjelpe rusmisbrukere

Ungdomsbedriften «Nobody Left Behind UB» fra Porsgrunn videregående skole jobber for å hjelpe mennesker ut av rusmisbruk

Det er Mathias Johnsen, Hedda Janik, Haakon Lunde og Sarah Løyte fra andre året på studiespesialisering som har gått sammen om å starte bedriften. Ideen deres går ut på å selge klær for å samle inn penger til tiltaket «Sykkelkollektivet» av Eidanger IL. Tiltaket hjelper rusmisbrukere tilbake til et normalt liv igjennom å tilby arbeid med å fikse på sykler. Bedriften «Nobody Left Behind UB» ble startet som en del av faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling.

Et spennende fag
I ungdomsbedriften har elevene ulike roller som daglig leder, markedsføringsansvarlig, økonomiansvarlig og produsentansvarlig. Elevene forteller at de synes faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling er veldig morsomt og lærerikt. De forteller at de synes det er spesielt gøy med mye praktisk arbeid og mye ansvar. De beskriver et godt teamarbeid og at de er godt fornøyd med eget arbeid til nå.

Elevene legger også til at de får være med på ulike arrangementer som Gründer-Idol og Norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter der bedriftene konkurrerer blant annet om å bli kåret til beste ungdomsbedrift.

Publisert:

20.03.2020

Oppdatert:

03.01.2022 kl.10:07