Equinorgave til Skrivesenteret

Bilde av skrivesenteret på porsgrunn videregående som mottar 100000kr fra Equinor
Skrivesenteret mottar 100 000kr fra Equinor. Foto: Tonje Bakken

Publisert:

15.12.2022

Oppdatert:

15.12.2022 kl.14:35

Skrivesenteret ved Porsgrunn Videregående skole en av de få heldige som mottar 100 000 kroner fra Equinor sin støtteordning som gis til gode tiltak for barn og ungdom.

I løpet av høsten har Equinor fått inn over 2044 søknader fra foreninger, idrettslag og andre som ønsker å gjennomføre tiltak for barn, ungdom og studenter. Det er utrolig gledelig at vi kunne gi støtte til 181 forskjellige tiltak over hele landet i denne tildelingsrunden.  

«I 2022 er det verdiene Samhold og Inkludering som har stått i fokus og vi opplever at Skrivesenteret passer godt inn her med sine aktiviteter og nedslagsfelt. På Skrivesenter får alle hjelp og støtte til både skriving og generell tekstkunnskap uavhengig av hjemmeforhold og bakgrunn», uttaler Equinor i sin tildeling.

Viktig for Skrivesenteret

For Skrivesenteret PVS var det svært viktig å få nettopp denne tildelingen fordi de har lenge hatt planer om å videreutvikle eget skrivesenter og spre ideen om et skrivesenter til andre vgs gjennom å motta besøk og å kunne dra på besøk. I tillegg ønsker de å tilby oppdatert forskning og faglig oppdatering for skriveveilederne ved å besøke andre skrivesentre og sentre for skriveforskning som for eksempel til Skrivesenteret ved NTNU i Trondheim.

«Våre veiledere jobber frivillig med veiledning på Skrivesenteret. Pengestøtta fra Equinor gjør at vi kan komme oss ut å få inspirasjon, og å kunne inspirere andre til satsning på skriving og tekstrespons. Pengene kommer veldig godt med og gjør at vi kan utvikle oss videre. Vi har stor tro på at vårt Skrivesenter gjør en forskjell på vår skole.» sier Tale Birkeland Engebretsen, en av lederne ved Skrivesenteret. 

Equinor har lang tradisjon med å støtte frivilligheten i Norge. Både gjennom talent-utviklingsprogrammet Morgendagens Helter på nasjonalt nivå og lokale tildelinger som dette.  

«Det har alltid vært viktig for oss å gi noe tilbake til alle de tiltakene som gjør noe ekstra for barn og ungdom. Skrivesenteret ved Porsgrunn Videregående Skole er ett slikt tiltak. Når de i tillegg bidrar med starthjelp til lignende skrivesentre flere steder i landet betyr det bare at det er enda flere som vil nyte godt av bidraget vårt» avslutter Unni Bergene fra Equinor.

Skrivesenteret ved Porsgrunn videregående skole

Porsgrunn videregående skole har siden 2018 hatt et eget skrivesenter, som den første videregående skolen i landet. 

Ved Skrivesenteret jobber 12 elevveiledere (elever fra Vg2 og Vg3) og tre skrivelærere. Skrivesenteret tilbyr tekstveiledning og ulike skrivekurs for enkeltelever, grupper og klasser både i, og etter, skoletid. Alle elever ved skolen kan booke time for veiledning av alle typer tekster. 

Skrivesenteret er også ansvarlige for forskningsoppgaven som alle Vg3-elever på studieforberedende linjer skriver ved skolen. Skrivesenteret holder tak i prosessen og kurser elever og lærere i akademisk skriving, metode og teori.

Skrivesenteret er også blitt kjent utenfor fylket og senteret deler ideer og ressurser, samt besøker andre skoler i landet.