Om læringssenteret

Høsten 2023 startet arbeidet med å forvandle biblioteket på sør til et læringssenter. Raskt fikk vi utstyrt rommet med podkaststudio, programmeringsutstyr, gamingmaskiner, plotter og fleksibelt interiør. Rommet er stadig under utvikling og er mye i bruk for undervisning og som et tilholdssted for elever.

På læringssenteret jobber vi etter følgende mål:

  • Gi elever variert og engasjerende undervisning gjennom å tilby utstyr og romutforming som vanligvis ikke finnes i et ordinært klasserom.
  • Øke skolens lærere sin digitaldidaktiske kompetanse gjennom workshops, kurs og veiledning.
  • Gi elever et sosialt tilholdssted hvor de kan være i aktivitet og erfare glede, mestring og inkludering i et positivt skolemiljø.

Reservering

Læringssenteret kan oppsøkes på eget initiativ eller lærere kan gjennomføre en hel økt rommet med sin klasse eller læringsgruppe. Om du ønsker å booke deler eller hele rommet for en økt, ta kontakt med digitalpedagog Matias Smørvik på Teams eller e-post, beskriv behovet ditt og når du ønsker å gjennomføre økten. Både lærere og enkeltelever kan ta kontakt for å booke hele eller deler av rommet.

Når du reserverer får du tilgang til det utstyr som står i rommet. Som ressurs er også digitalpedagogen tilgjengelig for å bidra som en ekstra lærerressurs til gjennomføring av økta. Han er også tilgjengelig for planlegging og for å gjøre klart rommet i forkant av økten.

Selve bookingen vil ligge synlig i kalenderen i Outlook. Du kan se når rommet er ledig ved å søke på læringssenteret, eller et av de to podkaststudioene.

For å se om et rom er ledig, kan du søke de opp i Outlook-kalenderen:
OF-POV-H102-Læringssenter
OF-POV-H105-Podkastrom 1
OF-POV-A115-Podkastrom 2

Publisert:

06.05.2024

Oppdatert:

07.05.2024 kl.13:44

Matias Smørvik

Digitalpedagog

matias.smorvik@vtfk.no