Podkast

Tre elever som spiller inn podkast

Publisert:

30.04.2024

Oppdatert:

30.04.2024 kl.14:13

Spill inn en faglig podkast i ditt skoleprosjekt med profesjonelt utstyr. Lett som bare det!

På læringssenteret sør har vi to podkaststudioer som elever kan benytte til å gjøre opptak. Hvert studio bruker en Rødecaster Pro II som miksepult. Denne er godt egnet til opptak av samtaler med opptil fire personer. Her får alle på gruppa hver sin mikrofon og hver sine hodetelefoner dere kan høre opptaket i. Én elev på gruppa må dessuten styre spakene i miksepulten. Samtidig er den enkel å bruke, de fleste elever trenger kun en kort introduksjon før de er i gang med å produsere sine helt egne podkaster.

Miksepulten er utstyrt med noen lydeffekter dere står fritt til å bruke for å piffe opp produksjonen. Den har også tilkobling for PC og mobiltelefon, hvis dere ønsker å ha med noen på telefon, Teams, eller vil spille av et lydklipp, som for eksempel en låt, et utdrag fra Dagsnytt 18 eller en video fra TikTok.

Audacity

I forkant av opptaket, anbefaler vi å laste ned Audacity. Det er et program dere kan bruke til å gjøre opptaket på deres elev-PC, og redigere podkasten i etterkant. Du finner det i programvaresenteret.

Reserver et studio

For å reservere et av studioene, ta kontakt med Matias Smørvik på Teams. For elever kan man reservere opptil 45 minutter om gangen. Dere får også tilbud om veiledning og støtte til opptak og redigering.

Matias Smørvik

Digitalpedagog

matias.smorvik@vtfk.no