Tar treningen over livet ditt? Er du fristet til å ta snarveier til raskere resultater? Da kan det være lurt å snakke med noen.
Hvem kan jeg snakke med på skolen om trening og doping?
Helsesykepleier
Alle skoler har helsesykepleier. Helsesykepleieren har taushetsplikt og du kan snakke med dem om blant annet overdreven trening og dopingbruk.
PP-tjenesten
PP-tjenesten er tilknyttet alle skolene og har taushetsplikt. PP-rådgiver kan hjelpe deg med å klare skolegangen din, og være en samtalepartner som hjelper deg i riktig retning.
Rådgiver
Du kan snakke med rådgiver på skolen om trening og doping.
Kontaktlærer
Kontaktlæreren din har ansvar for å følge opp mestring og trivsel, og kan hjelpe deg med å få oversikt over hvor du kan få hjelp.
Elevtjenesten på skolen består av flere tjenester som bistår med veiledning og hjelp.
Noen skoler har også miljøterapeut, miljøarbeider, miljøveielder og elevveileder som kan være til god hjelp. Ta kontakt med elevtjenesten på din egen skole for å bli vist i riktig retning.
Hvem kan jeg snakke med utenfor skolen om trening og doping?
Helsestasjon for ungdom
Hvis du ønsker å snakke med noen om overdreven trening og dopingbruk der du bor, kan helsestasjon for ungdom være et lurt sted å starte. Dette er et gratis tilbud i kommuner for ungdom mellom 13 og 20 år (noen steder opp til 24 år). Gå til din kommunes nettsider for å finne nærmeste helsestasjon.
Les om hva helsestasjon for ungdom kan hjelpe deg med
Fastlege
Fastlegen din har taushetsplikt når du er over 16 år. Hvis du har problemer med trening og doping kan fastlegen blant annet henvise deg videre til annen profesjonell hjelp.
Dopingkontakten
Du kan stille spørsmål anonymt om doping, trening og kroppspress med profesjonelle via chat eller telefon på Dopingkontakten.
Les om hva Dopingkontakten kan hjelpe deg med
Har treningen tatt overhånd?
Hvor mye trening er nok - og for mye?
Hva gjør doping med deg?
Midler som skal gjøre deg tynnere, sterkere og smartere